top of page
Tibbe papageaar.PNG

Chocolade

Ik geef mijn moeder de schuld,
die at veel te veel chocola toen ik in haar buik zat.
Maar ik ben dus gek, echt crazy, van chocola.



Wie niet, zou ik willen zeggen...

Ik maak nu ook zelf chocolade, het echte spul.
Met kwaliteitsproducten,
vanaf de boon tot de reep.
Al maak ik ook andere figuren dan repen.


 

Image by Ly Le Minh
Image by Pablo Merchán Montes
Image by Pablo Merchán Montes

Ingrediënten

Ik gebruik echte rauwe bonen, bio. De echte goede bonen. Die bonen zijn rijk aan antioxidanten, dat is goed voor je. En het geeft een beetje een gevoel van verliefdheid, wie wil dat nou niet!

En ik gebruik goede cacaoboter, ook bio. En kokosbloesemsuiker of stevia om te zoeten.
En voor de karamel-zeezout-bar gebruik ik zelfs zeezout uit de Mediterranee... Alles zo gezond als maar kan. 


 

Donkere chocolade stukjes

Proces

Voordat je chocolade hebt, ben je wel even bezig. Ik koop de bonen rauw in. Daarna rooster ik ze in de oven. Het pellen is even een klusje maar he, alles voor een goede reep.

Vervolgens gaan de bonen 8-24 uur in de grinder. Dan wordt de chocolade lekker glad en smeuïg van smaak. Tijdens dit proces voeg ik cacaoboter en kokosbloesemsuiker of stevia toe.

Stevia is een andere vorm van zoet, 0% calorieën dus ook nog eens goed voor de lijn. De druppels zijn glutenvrij, vegan, suikervrij, lactosevrij.


Na de grinder is de chocolade klaar om getempereerd te worden. Daarna giet ik de massa over in de mallen, wachten en klaar. 

 

MMMMMMM

 

Donkere chocolade stukjes
bottom of page